İnovasyon Ekosistemine Üç Destek Programı

26.07.2024 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede Dijital Dönüşüm Destek Programı, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ve Yeşil Dönüşüm Destek Programına yönelik tebliğler yayımlanmıştır. Buna göre;

Dijital Dönüşüm Destek Programı, KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçlerine destek vermek amacıyla hazırlanmıştır. Programa, Portal üzerinden Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvurabilir. Bu program kapsamında, yatırımcının mevcut faaliyetleri kapsamında maliyet azaltımı, verimlilik ve kalite artışı, çalışan ve müşteri memnuniyeti gibi sonuçlar elde etmesini amaçlayan dijital dönüşüm yatırımları desteklenmektedir. Program, işletmelerin dijitalleşme süreçlerine pozitif katkılar sağlamayı ve bu alana yapılacak yatırımların desteklenmesini hedeflemektedir.

Tebliğe ulaşmak için tıklayınız:

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı uygulama usul ve esaslarında güncelleme yapılarak programın bütün süreçlerinin daha etkin olabilmesi için değişiklikler yapılmış olup mevzuatta yer alan tanımlarda güncelleme gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Öncelikli Ürün Listesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlanarak Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında, orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyine sahip sektörler olan “kimya”, “eczacılık”, “tıbbi ve dişçilikle ilgili araç gereçler imalatı”, “bilgisayar, elektronik ve optik”, “elektrikli teçhizat”, “makine”, “ulaşım araçları” veya bu 7 alanda sektörün gelişimi için kritik önemi olan diğer sektörlerden seçilen ürünlerin listesinin güncellenmesi ile birlikte kritik ham maddelere ilişkin öncelikli ürünler ve yenilikçi teknoloji alanlarına ilişkin öncelikli ürünler de listeye eklenmiştir.

Tebliğe ulaşmak için tıklayınız:

Son olarak Yeşil Dönüşüm Destek Programıyla desteklenecek projeler, imalat sanayinde faaliyet gösteren üretim tesisi ve yardımcı birimlerle sınırlı kalmak kaydıyla proje hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak yapılacak arazi-arsa alımı, bina-inşaat harcaması ile alınacak makine, teçhizat, teknoloji, yazılım ve donanım ile ölçüm, doğrulama, belgelendirme, etüt, test ve danışmanlık hizmetlerini içerebilecektir. Programa sadece imalat sanayinde faaliyet gösteren Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerin başvurabileceği belirtilmiştir.

Tebliğe ulaşmak için tıklayınız:

Yakın zamanda programların Portal üzerinden başvuruya açılacağı tahmin edilmektedir.

Tankut ASLANTAŞ

Endüstri Mühendisi / Yönetim Danışmanı

Leave a Reply